ADEZIV PENTRU POLISTIREN CERESIT THERMO UNIVERSAL - 25 KG Mareste

Produs nou

Mortar adeziv universal pentru lipirea si spacluirea placilor termoizolante de polistiren.

Detalii

1072 Produse

ADEZIV PENTRU POLISTIREN CERESIT THERMO UNIVERSAL - 25 KG

10100169

In stoc

36,79 lei / buc TVA Inclus

Rating 

Preț valabil în limita stocului disponibil.

Mortar adeziv universal pentru lipirea si spacluirea placilor termoizolante de polistiren.

Detalii

 

Descriere produs

Informatii

Caracteristici:
  - rezistenta la socuri;
  - aderenta puternica la stratul suport;
  - rezistent la inghet si intemperii;
  - permeabil la vapori;
  - optimizeaza izolatia termica;
  - reduce costurile pentru incalzire.

Domenii de utilizare:
  - pentru lipirea si spacluirea placilor de polistiren;
  - pentru realizarea stratului de protectie cu insertie de plasa din fibra de sticla;
  - pentru imbunatatirea izolatiei termice a peretilor exteriori;
  - aplicare pe pereti monolitici, suporturi zidarie si suporturi tencuite;
  - pentru renovari de fatade.

Pregatirea suprafetelor de baza:
1. Fixarea placilor de polistiren
Sistemul de termoizolatie se poate aplica utilizand Ceresit-Thermo-Universal pe toate suprafetele conventionale la interior sau exterior cu conditia ca acestea sa fie rezistente, stabile, curate si uscate, lipsite de substante antiaderente. Suprafetele unde va fi aplicat mortarul nu trebuie sa fie acoperite cu gheata sau zapada. Aderenta tencuielilor si vopselelor existente trebuie verificata. Tencuielile umflate trebuie obligatoriu indepartate. Orice denivelari pana la 20mm trebuie umplute cu mortare pe baza de ciment cu proprietati adezive, ex. Adeziv Ceresit CM 9. Murdaria, urmele de substante antiaderente si straturile de vopsea cu per-meabilitate la vapori trebuie indepartate in totalitate prin spalare cu presiune. Toate zonele in care se pot dezvolta alge, ciuperci sau mucegai trebuie curatate cu peria de sarma si apoi spalate prin saturare cu Ceresit CT 99 solutie antimucegai. Peretii vechi netencuiti sau tencuielile si vopselele cu aderenta buna trebuie deprafuite si apoi spalate cu apa sub presiune si apoi lasate la uscat. Supra - fetele cu absorbtie de apa ridicata, de ex. pereti de BCA, trebuie amorsate de doua ori cu amorsa Ceresit CT 17 si lasate la aerisit 4 ore dupa ultima aplicare. Aderenta mortarului Ceresit-Thermo-Universal trebuie verificata prin lipirea pe suportul pregatit a unor bucati mici de polistiren de 10x10 cm in cateva locuri si apoi smulse manual dupa 4-7 zile. Aderenta adezivului si a suportului sunt bune in momentul in care ruperea se face in mostra de polistiren. Suplimentar se vor monta elemente de fixare mecanice (dibluri).

2. Aplicarea masei de spaclu armata
Dupa intarirea adezivului de lipire (nu mai devreme de 6 zile in conditii de iarna), placile trebuie asperizate cu hartie abraziva si apoi fixate cu elemente de ancorare mecanica. Placile nu trebuie sa fie acoperite cu gheata sau zapada. Daca placile de polistiren nu au fost acoperite cu strat de masa de spaclu armata timp de 2 saptamani a tunci trebuie evaluata calitatea acestora. Placile ingalbenite si prafuite trebuie asperizate.

Mod de aplicare:
Mortarul uscat trebuie turnat in cantitatea de apa rece curata si mixat cu o bormasina pana cand se obtine o masa omogena fara aglomerari. Se recomanda a se folosi apa calda daca se lucreaza la temperaturi intre 0 si +5°C.

1. Fixarea placilor de polistiren.
Mortarul gata aplicat trebuie aplicat cu o mistrie pe conturul placii de polistiren in benzi de 3-4 cm si in cateva puncte cu diametrul de cca 8 cm pe mijlocul placii. Apoi placa de polistiren va fi presata pe perete astfel incat mortarul aplicat pe placa sa asigure o acoperire de cel putin 40%. In cazul suprafetelor plane, nivelate, mortarul trebuie aplicat cu o mistrie zimtata cu zimti de 10-12 mm. Placile de polistiren trebuie apoi aplicate pe perete si montate una langa cealalta prin “tesere” in stilul zidariei de caramida. In zonele de colt se realizeaza imbinari in strepi. Numarul diblurilor trebuie sa fie de minim 4 buc./m2. Fortele cele mai mari de suctiune a vantului apar in zonele adiacente colturilor cladirii, 2 m pe fiecare parte. In acele zone numarul de dibluri trebuie sa fie de minim 8 buc/m2.

2. Aplicarea masei de spaclu.
Mortarul gata utilizat trebuie intins pe suprafata placilor de polistiren in strat de 2-3 mm cu o gletiera lunga. Plasa din fibra de sticla trebuie aplicata pe mortarul proaspat prin suprapunere intre fasii de 10 cm si apoi nivelata cu mistria cu zimti. Urmatorul strat se va aplica pe proaspat in grosime de 1mm . Suprafata trebuie finisata in asa fel incat ochiurile plasei sa nu fie vizibile. Materialul proaspat se poate curata cu apa dar odata intarit poate fi curatat numai mecanic.

Nota:
A nu se utiliza pentru sisteme finisate cu placi ceramice. In cazul in care tencuiala nu se aplica imediat, se recomanda protejarea masei de spaclu cu amorsa Ceresit CT 16. Slefuirea se va face dupa 24 de ore de la aplicare. Lucrarile vor fi executate in conditii uscate, la o temperatura a aerului si a suportului de la 5° C - 30° C. Nu se va lucra pe suprafete expuse direct razelor solare. Toate datele si informatiile prezentate aici sunt raportate la o temperatura de 20° C si o umiditate relativa de 60%. In alte conditii parametrice pot aparea unele modificari cu privire la perioada de priza. Ceresit-Thermo Universal contine ciment, iar dupa amestecul cu apa are loc o reactie alcalina. De aceea, se recomanda evitarea contactului cu pielea si ochii. In cazul in care s-a produs contactul accidental cu ochii, acestia se vor spala cu apa din abundenta si se va consulta un medic.
Crom VI – sub 2ppm pe durata de valabilitate a produsului.

Recomandari:
Prezentele instructiuni de folosire stabilesc limitele de utilizare a produsului si modul recomandat de desfasurare a activitatii, dar ele nu pot inlocui in nici un caz calificarea si pregatirea executantului lucrarii. In afara recomandarilor prezentate, lucrarea va fi executata in conformitate cu stiinta constructiei si regulile de protectie a muncii. Producatorul garanteaza calitatea produsului, dar nu poate influenta conditiile si modul lui de utilizare. In cazul unor situatii neclare (atipice) se recomanda efectuarea unor incercari pro prii de utilizare a produsului.

Depozitare:
In spatii uscate se poate pastra timp de 12 luni.

Specificatii tehnice

Aderenta finala0.5 N/mmp
BrandCeresit
Cantitate25 kg
Coeficient de conductivitate termica0.85 w/mK
Consum4 - 5 kg/mp
Diluabil in procent de/cu25 kg praf - 5 / 5.5 L apa
Domeniu de aplicarecasnic / industrial
Flexibilitateflexibil
Grosime de aplicare0 - 5 mm
Mod de aplicaregletiera cu dinti
Rezistenta la umezealaDa
Rezistenta la uvDa
Temperatura de lucru5 - 30 °C
Tip suprafataabsorbanta
Timp de punere in opera2.5 - 3 ore
Timp de intarire24 ore
Timp dupa care se poate acoperi72 ore
Destinatieinterior / exterior

Descarcari

Recenzii

Nici un comentariu

Adauga un review

Produse conexe

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Whatsapp contact Phone contact Smartsupp chat
Intreaba-ne orice!
×
Buna ziua, Suntem aici sa va ajutam!
Whatsapp contact Phone contact Smartsupp chat